© Getty Images/iStockphoto

Aandacht voor de mens achter de zorgvrager

6 juni is de internationale “What matters to you?”-dag. Bedoeling is om zorgverleners te stimuleren om speciale aandacht te hebben voor de kleine dingen die belangrijk zijn voor patiënten, cliënten of bewoners. Zorgnet-Icuro, koepelorganisatie van ruim 775 zorgvoorzieningen in Vlaanderen, nam het initiatief om deze actie ook in Vlaanderen te lanceren.

Op de website whatmatterstoyou.be registreerden meer dan 100 zorgteams projecten die de wensen van de zorgvrager uitdrukkelijk centraal plaatsen. Heel wat van deze acties getuigen van bijzonder veel creativiteit en bijzondere inzet van het zorgpersoneel. Een greep uit de voorbeelden: danssessies, een speciaal verzoekplatenprogramma, een café-oude-stijl in een woonzorgcentrum, ontspannende massages, de opening van een binnentuin, een volkse pensenkermis op vraag van de bewoners, manicure- en pedicuresessies, verwendagen enz. Wat de zorgvrager écht wil, daar wordt die dag extra aandacht aan besteed.

De volledige lijst van de acties vind je op www.whatmatterstoyou.be.

Ook na 6 juni worden samen met de sector de nodige initiatieven genomen om de centrale idee van warme zorg duurzaam te verankeren in dagelijkse werking van een zorgvoorziening.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content