© FOTO'S ISOPIX

Recepten met avocado à gogo

Met deze vrucht – nee, geen groente – zal je zeker scoren. Ze bulkt van de vitaminen en houdt zowel van hartig als van zoet. Verras je tafelgenoten eens met iets anders dan die eeuwige guacamole.

Cheesecake van avocado en limoen, met garnalen in een sesamjasje

(Voor 4 personen)

400 g volkorenbrood, 75 g ijskoude boter, 60 g sesamzaadjes, 1 gelatineblaadje, 1 limoen, 2 rijpe avocado’s, zout, peper van de molen, 100 g verse kaas type Philadelphia, 4 grote roze garnalen, een paar takjes bieslook.

1 Verwijder de broodkorst en snij het broodkruim in stukken. Doe het broodkruim, stukjes boter en de helft van de sesamzaadjes in de blender en mix tot een grof mengsel.

2 Bedek een bakplaat met bakpapier en zet er vier kookringen met hoge rand op. Verdeel het broodmengsel over de bodem van de ringen en druk goed aan. Zet koel.

3 Week het gelatineblaadje in koud water. Warm het sap van de limoen op. Haal meteen van het vuur als het sap begint te razen. Knijp de gelatine uit en klop door het limoensap.

4 Snij de avocado’s middendoor en verwijder de pit. Doe het vruchtvlees in een slakom. Breng op smaak met peper en zout en mix tot een gladde moes.

5 Voeg het gelatinesap en de verse kaas toe. Klop op tot een dikke moes en zet koel. Breng verder op smaak.

6 Verdeel de moes over de kookringen en zet opnieuw koel.

7 Pel de garnalen, laat het staartstuk eraan. Rol ze in de resterende sesamzaadjes, zet rechtop in de avocadomoes.

8 Zet nog minstens twee uur koel.

9 Snipper nog wat bieslook over de cheesecakes voor je ze serveert.

10 Snij ze met een puntig mes uit de kookring los en haal ze er voorzichtig uit. Verdeel de cheesecakes over de borden en dien op.

Avocadomoes met paprikaroom, geraspte rammenas en limoen

Recepten met avocado à gogo
© FOTO’S ISOPIX

(Voor 4 personen)

1 limoen, 2 rijpe avocado’s, 1 eetlepel zure room, zout, peper van de molen, oe rammenas, olijfolie, 15 cl ijskoude vloeibare room, 1 eetlepel paprikapoeder.

De avocadomoes

1 Was de limoen en droog af. Rasp de schil en pers het sap.

2 Snij de avocado’s middendoor en verwijder de pit. Verwijder het vruchtvlees en doe het in de blender.

3 Voeg de zure room en de helft van het limoensap toe, breng op smaak met peper en zout, mix tot een fijne moes.

4 Verdeel de avocadomoes over vier verrines en zet koel.

5 Schil de rammenas en rasp grof in een slakom. Voeg de rest van het limoensap, de geraspte limoenschil en een flinke eetlepel olijfolie toe. Breng op smaak met peper en zout en meng.

De slagroom

6 Klop de room tot een stevige slagroom.

7 Voeg net voor het einde een koffielepel paprikapoeder toe.

8 Doe de room in een spuitzak met kartelrand.

9 Spuit de room in de verrines en strooi en nog wat paprikapoeder over, voeg de geraspte rammenas met limoen toe en dien meteen op.

Chocolade-avocadomousse

Recepten met avocado à gogo
© FOTO’S ISOPIX

(Voor 4 personen)

50 g pure chocolade, 2 rijpe avocado’s, 30 g bittere cacaopoeder, 80 g vloeibare honing, 60 g amandelmelk, 1 snuifje zout.

1 Smelt de chocolade au bain-marie. Roer om tot een glad geheel.

2 Snij de avocado’s middendoor en verwijder de pit. Haal met een lepel het vruchtvlees uit de schil en doe in de blender.

3 Voeg de gesmolten chocolade, de cacao, de honing, de amandelmelk en het zout toe. Mix tot een romige, licht schuimende mousse.

4 Verdeel over de glazen of bokaaltjes. Zet minstens drie uur koel alvorens op te dienen.

Exotische sla van avocado en mango

Recepten met avocado à gogo
© FOTO’S ISOPIX

(Voor 4 personen)

Voor het ijs. Een takje basilicum, 2 avocado’s, 2 eetlepels limoensap, 25 cl yoghurt natuur, zout. Voor de sla. 2 mango’s, 2 avocado’s, 1 eetlepel roze peperbolletjes, 1 eetlepel sesamzaadjes of wasabi (groene sesam), 2 takjes basilicum, 1 eetlepel citroensap, 2 eetlepels olijfolie.

Het ijs

1 Was de basilicum, dep droog, verwijder de blaadjes en hak ze fijn.

2 Snij de avocado’s middendoor en verwijder de pit. Haal het vruchtvlees uit de schil, doe het in de kom van de blender met het limoensap, de yoghurt en de fijngehakte basilicum. Voeg zout toe.

3 Mix tot een moes, giet in een ijsmachine en laat een half uur draaien. Giet in een ijsrecipiënt en zet in de diepvries.

De sla

4 Snij de mango’s en de avocado’s middendoor en verwijder de pit. Haal met een parisienneboor ronde bolletjes uit het vruchtvlees en doe ze in een slakom.

5 Voeg de roze peperbolletjes en de groene sesamzaadjes toe.

6 Was de basilicum, dep droog en verwijder de blaadjes. Hou wat basilicumblaadjes apart voor de afwerking en hak de rest fijn. Doe de gehakte basilicum in de slakom, giet er het citroensap en de olijfolie over. Roer om en verdeel over de kommetjes.

7 Voeg een bol avocado-ijs toe, werk af met een blaadje basilicum en dien meteen op.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content